Onze reis begon een aantal jaren geleden, toen wij ons realiseerden hoeveel textielafval werd verbrand of terecht kwam op de vuilnisbelt. Slechts een klein percentage wordt daadwerkelijk gerecycled – meestal als isolatiemateriaal in auto’s. Eeuwig zonde! Waarom maken we niet iets moois van dit “afval”, dat ook nog eens helpt om onze planeet te verduurzamen? We vonden onze uitdaging in het populairste kledingstuk aller tijden: de spijkerbroek.

Samen met een jong en enthousiast team delen wij de passie voor het hergebruiken van afgeschreven materialen. Samen ontwerpen en produceren wij een collectie met als doel het verduurzamen van de textielindustrie.

Elke versleten jeans is gemaakt van katoen en daardoor uitermate waardevol voor ons. Na het inzamelen van oude spijkerbroeken gaan krachtige ontrafelmachines aan het werk, die zijn gevestigd in Twente. Zorgvuldig ontrafelen zij elke broek tot er aan het eind van het proces alleen lichtblauwe jeansvezels overblijven. Deze vezels vormen de basis van ons Blue LOOP DNA.

In een klein dorpje in Italië spinnen we de lichtblauwe jeansvezels vervolgens tot garens. Van deze garens creë ren we super zachte shirts, comfortabele sweatshirts en hoodies gemixt met gerecycled wol. Daarnaast hebben we ook een reeks stoere accessoires in onze collectie

BLUE LOOP ORIGINALS
info@bluelooporiginals.com
0547-352727
www.bluelooporiginals.com

Sustainable Living Festival Zwolle
Zaterdag 6 oktober
Van 11.00 tot 17.00 uur
Pistache Zwolle
Eiland 12
8011 XR Zwolle