Bij Miss Green ontwerpen we duurzame kleding die we zelf graag dragen: elegante jurkjes, hippe broeken, mooie tops en warme knitwear. Stuk voor stuk comfortabel, zacht, persoonlijk en van hoge eco kwaliteit. We werken zoals we willen leven, met liefde en respect voor de wereld en de mensen om ons heen. Klinkt goed? You’ll love Miss Green.

Het Merk
Miss Green is opgericht in 2008 door Maaike Groen. Duurzaam en fair ondernemen was voor haar vanzelfsprekend, maar in die tijd nog redelijk uniek. Inmiddels heeft ze Miss Green uit laten groeien tot een volwaardig fashionlabel met een uitgebreide eerlijke collectie. Bovendien is ze één van de Nederlandse koplopers als het gaat om duurzaamheid en eerlijk produceren.

Duurzaamheid: het kan wel
Miss Green is eigenwijs. Want we weten dat het wél kan: mooie en duurzame kleding maken die ook fashionable is. We blijven dan ook hopen dat grote modeknallers dat ook nog eens gaan inzien. We hebben twee collecties per jaar en blijven zoeken naar nieuwe, duurzame mogelijkheden.

Met liefde & respect gemaakt
We maken kleding met liefde en respect voor de wereld en iedereen om ons heen. De mensen die onze kleding maken, verdienen een eerlijk salaris en werken onder goede arbeidsomstandigheden. We produceren alleen in Europese en Indiase ateliers met een GOTS-certificaat en een SA8000-standaard, wat betekent dat ze duurzaam produceren. Tijdens het productieproces worden geen schadelijke chemicaliën gebruikt en zijn de stoffen zoveel mogelijk biologisch. Deze verwerken we op een verantwoorde manier, met zo min mogelijk water. Naast al die standaarden en certificaten vertrouwen we vooral op onze gut feeling. We gaan dan ook regelmatig op bezoek bij onze fabrieken en ateliers. Om stoffen te bekijken en te kiezen, maar bovenal om bij te praten met de mensen die Miss Green maken.

Jaren plezier is ook duurzaam
Mode verandert snel. Maar dat betekent echt niet dat je elk seizoen je hele garderobe moet vervangen. Daarom maakt Miss Green tijdloze basics, aangevuld met fashionable items. Die ook nog eens lang meegaan. Ze hebben stuk voor stuk een goede pasvorm en zijn makkelijk wasbaar. Lycra doet in veel gevallen de rest; het zorgt dat de kleding mooi valt en lekker zit. Who needs more?

Miss Green – D14/15
Hendrik Figeeweg 3F
2031 BJ Haarlem
023-5510697
www.missgreen.nl

Sustainable Living Festival Zwolle
Zaterdag 6 oktober
Van 11.00 tot 17.00 uur
Pistache Zwolle
Eiland 12
8011 XR Zwolle